Napredna HPE tehnologija HPE PrimeraPodjetje Unior iz Zreč, kot prvo v Sloveniji, z napredno HPE tehnologijo HPE Primera

Verjetno vsi dobro poznamo podjetje Unior iz Zreč. Če ne zaradi dolgoletne tradicije ene od največjih kovačnic v evropskem prostoru, iz katere prihaja svetovno znano ročno orodje, pa vsaj po tem, da so se in se še uspešno in dobro prilagajajo potrebam na trgu. Postali so pomemben partner avtomobilske industrije in se uspešno lotili tudi zdraviliškega turizma. Upravljajo z enim največjih športno rekreacijskih centrov v Sloveniji. Poslovanje je postalo vse bolj zapleteno. Z inteligentno infrastrukturo in uvajanjem najnovejših tehnologij lahko z odločnim korakom stopajo v prihodnost in krotijo zapletenost ter v kovinsko predelovalni industriji širijo inovacije.

Pripravljeni so na prihodnost, saj nenehno vlagajo v IT tehnologije, ki jim omogočajo zanesljivost IT infrastrukture, varnost, enostavno upravljanje in hitro prilagajanje novim poslovnim zahtevam na področju proizvodne in turistične dejavnosti. Vse to dosega Unior z inteligentnimi, skladovnimi strežniki, shranjevanjem in omrežnimi rešitvami, ki jih zagotavlja družba Hewlett Packard Enterprise (HPE).

HPE in Unior na področju IT-ja sodelujeta že vrsto let. Sodelovanje je prineslo razumevanje potreb na eni ter možnosti portfelja in storitev na drugi strani. To je v poslovanju dveh podjetij redko. Odlično sodelovanje je podkrepljeno tudi z izvrstnim delovanjem HPE partnerske mreže, ki HPE izkušnjo še bolj približa končnim kupcem. Takega odnosa si v poslu lahko le želimo,” pojasnjuje Boštjan Kosi, direktor prodaje v Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium.

Ekipa slovenskega predstavništva družbe HPE odraža veliko pripadnost svojemu poslu. To je partnerstvo, kjer se lahko odkrito pogovarjamo o izzivih in ciljih ter skupaj poiščemo tehnološke rešitve, ki Unior vodijo v prihodnost.” nam zaupa IT direktor v podjetju Unior g. rok Planinšec.

Foto: Arhiv Unior

Biti prvi in najboljši

V Uniorju se zavedajo svoje dolgoletne proizvodne odličnosti in se lahko pohvalijo s kar nekaj inovacijami in rastjo na različnih področjih poslovanja. Zahteve partnerjev (dobavljajo avtomobilske dele najprestižnejšim proizvajalcem avtomobilov na svetu), predstavljajo velik pritisk na proizvodno dejavnost. Kar 80 % avtomobilov v Evropi ima vgrajen vsaj en del, ki so ga izdelali v Uniorju. In to je le tretjina poslovnih področij, ki jih pokrivajo. Vsako področje mora 365 dni v letu služiti posebni bazi strank. Poleg delov za avtomobilsko industrijo izdelujejo tudi splošna in posebna orodja za poklicne in ljubiteljske mojstre ter posebne CNC stroje za obdelavo kovin. Na področju turizma pa dajejo poudarek na termalnem, klimatskem in zdraviliškem turizmu.

Majhna skupina IT strokovnjakov s pomočjo inteligentne infrastrukture, zgrajene na HPE-jevih tehnologijah zelo enostavno obvladuje in kroti.

Na HPE tehnologijah vztrajamo, ker so enostavne in preprosto delujejo. Naši HPE sistemi so skoraj 100% na voljo , kar nam omogoča, da se lahko osredotočamo na težave na višjih ravneh.« pojasnjuje Ivan Cizel, vodja IT-ja v podjetju Unior.

Seveda pa je napredek veliko lažji, če imaš ob sebi odlične partnerje, so prepričani v podjetju Arhides, kjer so odigrali ključno vlogo pri implementaciji nove opreme.

Uniorjevo informacijsko okolje je lep primer, kako lahko simbioza med različnimi akterji – podjetji Unior, Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium in Arhides – pripelje do odličnih rezultatov. Sodelovanje in kompleksnost projektov tako z Uniorjem kot HPE-jem nam predstavlja zadovoljstvo in izziv hkrati,” poudarja direktor Arhidesa Borut Šosterič.

Tehnologija- zahteve prihodnosti

Rast in napredek podjetij postavlja njihove IT službe pogosto v težke položaje. Biti morajo nenehno v pripravljenosti, da se v čim krajšem času odzovejo na nove potrebe po novih virtualnih strežnikih, novih diskovnih kapacitetah in shranjevanju večjih količin podatkov. Ko so se poslovne zahteve povečale in je takratna HPE-jeva infrastruktura zahtevala nadgradnjo, je bila za Unior logična odločitev investicija v skladovno infrastrukturo HPE Synergy in inteligentno shrambo za poganjanje kritičnih aplikacij HPE Primera. Unior za osrednje omrežje in Wi-Fi uporablja tudi omrežne rešitve Aruba ter namenske »disk-to-disk backup« naprave HPE StoreOnce z Veeamovim Backup & Replication za varnostno kopiranje.

»HPE Synergy in HPE Primera nam zagotavljata agilnost, da se hitro odzovemo, ko podjetje potrebuje storitve za nov projekt. Hkrati pa poenostavljata poslovanje in omogočata, da našim končnim uporabnikom zagotovimo odzivno in brezhibno izkušnjo,« razloži Cizel.

Za direktorja Roka Planinšca, pa je bila najbolj pomembna visoka razpoložljivost: »Nujno je, da imajo naši poslovni uporabniki dostop do kritičnih sistemov, ki podpirajo naše proizvodne postopke, in da lahko izpolnijo rezervacije za goste v naših letoviščih. Pri izbiri HPE Primere je bil pomemben dejavnik zagotovljena 100-odstotna razpoložljivost podatkov, preprosta namestitev, avtomatizirano upravljanje in visoke zmogljivosti za poslovno-kritične aplikacije. Na nobenem področju našega poslovanja si namreč ne moremo privoščiti izpada.«

Poleg strojne opreme, se v podjetju UNIOR uporablja in zanaša na rešitev HPE OpenView. Rešitev za upravljanje informacijske infrastrukture deluje kot samostojen vmesnik za zagotavljanje, posodabljanje in integracijo programsko določenih sistemov (računalniških, pomnilniških in omrežnih) v podatkovnem centru. Za neprekinjeno spremljanje zdravja in delovanja celotne infrastrukture pa uporabljajo HPE InfoSight. Za načrtovanje in obveščanje o možnih nadgradnjah ter popravkih sistemske programske opreme, so si zagotovili strokovno tehnično podporo HPE- Proactive care. Tako lahko IT skupina ostane osredotočena na poslovanje in potrebno pomoč uporabnikom.

Ekipa Arhides d. o. o.

Kontakt
close slider

    Podatke iz obrazca bomo uporabili za namene kontaktiranja glede vašega povpraševanja.